Den korta tidningen skriver

Små korte nyheder

Ambrin får 11.000 kr. i kontanthjælp hver måned - derfor bliver hun i Danmark, selv om hun hellere ville bo i Pakistan

/ Karen Jespersen og Ralf Pittelkow


En påsat brand lokkede brandfolk til den indvandrertætte bydel Slagelse nord – så blev de beskudt



Ung kvinde blev stukket ned af syrisk flygtning og var tæt på at dø – rystede forældre offentliggør foto af deres hårdt kvæstede datter




Lørdag aften klokken 21.50 blev der sat ild til fire aviscontainere i den indvandrertætte Slagelse nordby. Nærmere bestemt Kierulffsvej.
Brandfolk fra Slagelse Brand og Redning rykkede ud. Tilsyneladende lå brandstifterne i baghold. I hvert fald blev brandfolkene beskudt med en raket, da de gik i gang med slukningsarbejdet.

Noget lignende skete sidste nytårsaften, hvor det gav stor medieomtale og vakte megen harme.

Vagtchef Ove Christoffersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi siger til sn.dk:

”Der er set tre drenge løbe fra stedet, men vi har ikke noget nøjagtigt signalement af dem og har derfor ikke fundet dem. Men vi hører meget gerne fra folk, der kan fortælle os noget om sagen.”



99 procent af skolens elever er indvandrere – der er masser af vold mellem børn, lærere og forældre, og nu har man hyret sikkerhedsvagter

Usch



Eleverne er kun mellem seks og tolv år. Men en del af dem er allerede så brutale, at lærerne ikke tør gribe ind, når der er konflikter.
Sådan er situationen på Spreewald-skolen i bydelen Berlin-Schönewald. Nu har skolens ledelse besluttet at hyre et vagtselskab til at sørge for ro og orden.

”Inden for det seneste år er volden taget så meget til, at vi har været nødt til at gøre det,” siger skoleleder Doris Unzeitig til BILD.

”Chokerende voldsparate”
Skolen er en ”brændpunktskole”, som man kalder det. 99 procent af eleverne har indvandrerbaggrund. 93 procent af forældrene er på overførselsindkomst.

Sidste år var der mere end 30 voldsepisoder. Elever gik løs på andre elever og på lærere. Forældre dukkede op og greb fat i en eller anden elev, der efter deres opfattelse havde generet deres eget barn.

Sikkerhedsvagterne har skabt mere ro, og derfor hilses de velkommen af mange elever og deres forældre.



Vagterne har virkelig haft noget at se til. En af dem siger til BILD: ”Det er chokerende, hvor voldsparate disse elever er allerede i grundskolen.”

Elev stak kniv i maven på lærerinden
Andre skoler i Berlin har ligeledes hyret vagtselskaber. De sørger for, at medarbejderne kan kommunikere både på tysk, tyrkisk og arabisk.

Men disse uhyrlige tilstande taler Angela Merkel og andre politikere ikke om.

Det er i det hele taget ikke ufarligt at være skolelærer i Tyskland. I begyndelsen af marts stak en elev i 2. klasse sin lærerinde med en kniv i maven. Det skete i byen Nimburg.



Sharifo fra Somalia har boet her i 11 år og aldrig arbejdet – vil ikke røre ved svinekød og alkohol



Forældrepar fra Afrika tæskede deres to små piger i årevis – slap billigt



2 ud af 3 par på kontanthjælp er ikke-vestlige indvandrere



Kvinde med syv børn fik 400.000 kroner i socialhjælp – ingen opdagede åbenbart, at hun boede i et afrikansk land


Det rystende er, at kvinden tilsyneladende aldrig har haft fast bopæl i Sverige, og hendes syv børn har aldrig været indskrevet på en skole i Sverige.

Den afrikanske kvinde er tilsyneladende bare mødt op, har indregistreret sig selv og sine sine børn, og så rejst igen.

Det har freelance-journalisten Joakim Lamotte fået færd af. Han blev sidste efterår kontaktet af to medarbejdere fra NAV – forsikringskassen – som er det svenske kontanthjælpssystem, og de havde på eget initiativ optrevlet det sociale bedrageri. Det fandt ledelsen imidlertid ikke belejligt. De fik besked om, at de ikke igen måtte undersøge denne type sager, da det kunne opfattes som diskriminerende, siger han. Men sagen er tilsyneladende ikke blev dementeret.

Sagen døde midlertidigt hen, men Joakim Lamotte er igen blevet kontaktet af kilder indefra NAV om yderligere seks sager, og har samtidig fået at vide, at det kun er toppen af isbjerget. De drejer sig alle om familier der har modtaget børnepenge, særlig børnetilskud (flerbørnstillæg) og andre børnefamilieydelser for hundredetusindvis af kroner, og som ikke er bosat i Sverige.

Kan det ske i Danmark ?
Da jeg arbejdede som socialrådgiver i Svendborg – kontanthjælpssagsbehandler – var en ung kvinde fra Sri Lanka lige pludselig ikke mødt op til aktivering. Hun havde ikke givet besked til nogen. Hun var bare væk. Da hun ikke reagerede på flere breve, måtte jeg til sidst stoppe kontanthjælpen. En dag dukkede hun pludselig op i døren til mit kontor. Hun var et stort smil, for hun havde lige været i hjemlandet og blive gift. Hendes ægtemand havde hun taget med, for nu skulle også han have kontanthjælp.

Det nygifte pars tur omkring mig på Socialforvaltningen blev ikke den prik over i’et på deres honeymoon, som de havde forestillet sig. Der kunne naturligvis ikke uden videre opstartes kontanthjælp til den unge herre. Han skulle gennem en anden procedure, og den kontanthjælp hun havde nået at modtage inden ydelsen blev stoppet, og frem til datoen hvor hun stod i døren, blev gjort tilbagebetalingspligtig.

Det er den procedure jeg har lært, at jeg skulle følge dengang. Det er, så vidt jeg ved retningslinjerne, også i dag. Forlader en person landet i længere tid uden forudgående aftale, dvs uden at oplyse socialforvaltningen om det, så skal kontanthjælp af enhver art stoppes.

På computerens skærmbillede angiver tre små stjerner ud for beløbet, at ydelsen er stoppet. Man skal bare lade være med at trykke på godkend. Det tager kun et øjeblik for en sagsbehandler i Danmark.

Det kan betyde millioner af kroner. Som udgangspunkt er der social opfølgning hver 3 måned. Der sendes et lille skema ud, og svares der ikke, så stoppes kontanthjælpen.

Det er også tidshorisonten i Norge. I relation til en sag om børnepenge i Sverige, så bortfalder ydelsen hvis barnet opholder sig længere end 3 måneder i udlandet, fortæller norske Hege Storhaug fra Human Rights Service, HRS. Det er ikke mindst et forsøg på at begrænse børnenes skolegang i ikke-vestlige lande.




Han fik løn for at få unge væk fra kriminalitet – men han var selv medlem af indvandrerbande, og nu er han sigtet for mord


Men samtidig var han selv aktivt medlem af indvandrerbanden Brothas og part i bandekrigen sidste sommer på Nørrebro. (TV2)

Nu er han varetægtsfængslet og sigtet for drabsforsøg.

Drabsforsøget fandt sted sidste sommer, da han sammen med flere andre gerningsmænd under bandekrigen gik ind på et spisested, der skulle have tilknytning til indvandrerbanden Loyal to Familia.

To unge mænd blev angrebet og den ene stukket med kniv.

Flere beboere i området, hvor den sigtede socialarbejder var ansat, har fortalt til TV2, at det skabte frygt og utryghed, at en mand, der var kendt som medlem af en bande, optrådte som boligselskabets repræsentant.










Det kommer mycket mera senare


Kommentarer